O nama

Korijeni Credo kompanije dosežu iz dalekih dana, još kada je Latif Gorana radio u nekadašnjoj fabrici tepiha u Vladimiru. Do 1996. godine sirovine za izradu tepiha nisu bile jedine stvari koje su se tkale u Latifovom životu, već i želja da započne privatni biznis onoga što je duboko usađeno u njemu. Tom željom je udahnut život Credo kompaniiji, koju porodica Gorana iz Ulcinja uspješno vodi od 2000. godine.

Od zanata, Credo je danas uspio napraviti pravu umjetnost. Ručno rađeni tepisi, pravljeni po želji kupaca, dio su mnogih domova ne samo na ovim prostorima već u Americi, Australiji, Africi i Evropi. Prateći svjetske trendove, poslednjih godina Credo nudi izradu reljefnih tepiha sa raznim visinama flora i aplikacijama od raznih vrsta tkanja.

Bogata ponuda tepiha nudi izradu istih u raznim visinama (flora) od 12mm do 45mm, različitim tkanjima (ravno šišani, shaggy odnosno čupavi, bukle i kombinovani), te različitim oblicima. Kao potvrda renomirane firme, Credovim tepisima su opremljeni brojni ekskluzivni poslovni i stambeni prostori, koji mimo funkcionalnosti imaju i estetski značaj.

  • Mogućnost izrade tepiha i podnih pokrivača u više od 200 nijansi
  • Mogućnost izrade tepiha koji u sastavu imaju od 80% sertifikovane vune sa Novog Zelanda
  • Korištenje isključivo prirodnih materijala: pamučno platno, vuna, prirodno ljepilo.
  • Izrada svih vrsta tepiha: bukle, čupavi, reljefni, 3D, nepravilni…
  • Credo proizvodi su laki za održavanje, imaju duži vijek trajanja i nisu zapaljivi